Monday, December 5, 2011

kisah 4 dara pinggitan

WAh! tajuk nak hoT je kan..hahah

sbnarnye ni kisah malam semalam tatkala aku n 4 org kawan Miss H, Miss T & MIss Y(bukan nama sebenar) nak gi dinner kat Restoran Zuzana..pinjam kerete member since sume takde kereta kan -_-'

pas tu time nak gi makan sume tanak drive. sbb takut kete org.

" ko drive la  MIss T"
" Ko la Miss H"
"Tanak Ahh..ko la"
"AKu P lagi la, yeay!! aku telepas!!!", kata miss T
"Bagi zaza la.."
"EH pesal aku plak..bagi miss H lah.." 

bla3..........

and seterusnye macam tulah conversation sampai kereta..hahah pastu aku pon cakap "k la, aku drive pegi Zuzana, balik korang ehh"..

"OKAY!!!"..

that was the deal..comel gile aku rasa..

in the car: mula cerita2 pasal cheese tart and decided to go to ECM lepas makan..nyum2! heheh alasan nak bejalan2..

after dinner -->singgah masjid solat maghrib.. n time ni suddenly HUJAN TURUN LEBAAATTT SANGAT!!!! so stay jap, nak tunggu hujan reda..sempat la dengar tafsir sikit,Allah bg chance =) tapi tunggu punya tunggu, hujan macam sama je..end up we decided utk redah hujan......

" 1, 2, 3 LARIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!! " 

patut nye pas ni boleh je balik UIA terus kan, takyah g ECM..tapi gagah jugak tuuu nak g ECM..lagipun pikir dapat parking dalam, tak kene hujan dah..kalau balik UIA dari parking nak redah hujan lagi..*alasan nak bejalan*

punye la lebat hujan sampai drive tak nampak dah..
aku plak cakap " hah! nasib dah drive tadi!! foohh!! turn miss Y plak drive pegi ECM " jahat kan..=p sabar je la miss Y time ni..heheh

ni moment paling best!!!
1) nak masuk ECM JAM!!! maybe sume org nak beteduh agaknye..sampai traffic light 2x hijau tak gerak..
2) nak naik parking level 3 & 4, kereta depan suddenly reverse and bukak tingkap ckp "parking full parking full"..ktorg plak, "ah naik jelah.."

jeng3 ---> kereta dpn ktorg mati/break down nak naik parking tuuhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! stuck tgh2 jalan atas cerun nak naik parking tuhh! PERGGHHHH.....mmg terbaik..-___-  fine, tunggu je dalam kereta tak tau nak wwat pe, kereta blkg plak bederet tunggu..naseb kete auto kann...

3) KEDATANGAN ABANG HERO

aawww...dalam hujan lebat tu suddenly ada HERO ketuk tingkap ..

"tuk3"...bunyik tgkap kereta diketuk..

HERO :  "dik, boleh tak reverse slow2 kebelakang.. boleh eh..slow2 je k.." 

Miss Y : "OK2.."

KAMI bertiga : "okay2, kanan2....kiri2..ehh, kanan2....ok2, cun..straight2..ehh!!!!kanan lahhh!!!!kiri lah korang ni!!" sbab nak naik parking tu ada kona2 sikit..so nak turun agak cabaran la

HERO: ketuk tingkap balik "tuk3.." 
            "adik, relaks k, jangan reverse macam ular.." dengan senuyuman hensem la jugak kan.. ^_^

KAMI : gelak2..and cuba lagi.."kanan2..ok2...kiri3!!!!!!...pusing balik pusing balik.."

HERO: gelak2 je dari luar..
            ketuk tingkap and cakap "adik, free gear je, abang pegang stearing k.."

KAMI: cairrrr......................................=S baiknye abang nihh....

turun tu, dapat parking..=) tapi kene redah hujan jugak lah..

ronggeng2 dalam ECM, bli barang bilik, pastu balik..btw, kedai tart tutup, so tak dapat cheese tart =(

otw balik tuh, jam lagi, hujan lebat lagi and BANJIR!!! kereta kancil da tak nampak tayar! kereta jazz breakdown pon kelihatan..

ktorg pun takut la nak lalu jalan tu sbb kereta yang dipandu kereta viva..takut la jgk tenggelam mcm kancil tuh..at that time, lampu minyak pon dah kelip2..mak aihh!!! bestnye dugaan malam ni..hahah!

end up Alhamdulilah sempat pegi isi minyak dulu, and lalu tempat yang tak jam.. =)

bagi aku, lucu and suwit sgt mlm smlm tuh..
snanye blog ni aku bnyk je potong2 cerita..sbb, takut readers tak faham, tak dapat hayati keadaan suwit and dugaan2 smlm, end up bosan baca..heheh

thnx 4 d nite MISS Y, MISS T and MISS H!!!!! <3



Saturday, October 15, 2011

iyaz - SOLO

tgh search2 info nak buat assignment, sambil dgr lagu..suddenly felt like want to search the lyrics of this song..hehe 



Intro -I said I dont want to walk this earthIf I gotta do it solo
Verse 1 -See yeah we used to be a teamRunning the streets yeahWe was living out our dream, ohhYou used to be my riderI was your providerNow we separated in two
Pre-Chorus -Oh and baby you left and sailed away alone (Yeah, alone)And now you got me trapped up on this islandWith no way to get home
Chorus -And I dont wanna go, goI dont wanna go, goI dont want it no, noI dont want it no, noI dont want to walk this earthIf I gotta do it solo (solo)
Chorus 2 -Cos I was so highAnd now I'm so lowAnd I dont wanna walk around alone,(solo)Said I dont want to walk this earthIf I gotta do it solo, (solo) solo
Verse 2 -You was the beat onto my top linePut us togetherAnd you have to hit the rewindSee, you gave me a purposeNow I'm getting nervousThat my heart will never sing againOh, when we was burning up the airwaysThey know us from the Virgin Islands to the U.K.See, we was on our way to the platinum and goldNever thought that you'd go , but you did yeahYeah, You did
Pre-Chorus[ From: http://www.metrolyrics.com/solo-lyrics-iyaz.html ]Oh and baby you left and sailed away alone (Yeah, alone)And now you got me trapped up on this islandWith no way to get home
ChorusAnd I dont wanna go, goI dont wanna go, goI dont want it no, noI dont wanna it no, noI dont want to walk this earthIf I gotta do it solo (solo)
Chorus 2Cuz I was so high (was so high)And now I'm so lowAnd I dont wanna walk around alone,(solo)I said I dont want to walk this earthIf I gotta do it, solo (solo) solo
Bridge -I dont wanna walk S-O-L-O (no no)I dont wanna walk S-O-L-OOhh ohh ohh (Oh nooo)Sol-oh-oh-oh (solooo)I dont wanna walk S-O-L-O
I dont wanna walk S-O-L-OI dont ever wanna let your love goOhh ohh ohh (oh nooo)Oh no no noI dont wanna walk S-O-L-O!
Chorus -And I dont wanna go, goI dont wanna go, goI dont want it no, noI dont wanna it no, noI dont want to walk this earthIf I gotta do it solo (solo)
Chorus 2 -Cos I was so highAnd now I'm so lowAnd I dont wanna walk around alone, soloI said I dont want to walk this earthIf I gotta do it, solo (solo) solo.

to think about it, no one wants to live alone kan in this world? mesti nak ada org with..it doesn't matter lah if its your husband/wife, family. friends kan? ^_^  nak gi cafe beli lunch pun ngan member kan..=p hargai semua org!! sayang semua org!! ape2 pun ingat, dalam kubur nnt tetap kene sorang2..hehe (tibe selit pasal mati kan..cacatness!! hahah)

enjoy the song! <3

Monday, June 27, 2011

Herbalife Malaysia Sponsors 5 athletes

Bismillah..

YEAY!! congratz kat LIMA atlet negara kita yang disponsor oleh Herbalife sekarang!! siapa eh?

1) Khoo Cai Lin - swimming
2) Low Wee Wern - squash
3) Azizulhasni Awang - cyclist
4) Aidil Zafuan - soccer
5) Zaquan Adha - soccer


seriously kalau before this if korang tnya aku sape dorang ni, aku akan jwb "sape tuh??"..hehe tq Herbalife sbb bagi aku kenal athlete2 Malaysia..siap bagi email biodata n pencapaian dorang lagi.. yela, yang si femes Lionel Messi tu pon aku tak kenal if it's not because of Herbalife.. same goes to football team Inter Milan..sebelum ni bf aku ada bagi jersey Inter Milan, muka aku cool je kan dapat jersey tu..one day bile tau yang snanye Inter Milan tu Herbalife sponsored team baru terhegeh2 tanya bf : "awak, Inter Milan ni yang Herbalife sponsor tu eh?" =p  *teruk perangai*

sorry guys, but i really dont watch sports..so yeah baru la tau wujud kembar yang femes tu, hensem plak kan, laki kepada artist lagi..baru la jugak tau yang lain2 ni sume wakil Malaysia utk sports..hee pape pon, aku akan cuba ingat mereka2 ni dan hafal nama mereka lepas ni =D




oops! femes tv ko kna..haha
Herbalife masuk tv3, tv1, berita astro n tak tau yg lain..=p


oops! masuk berita harian, nst, surat khabar cina n utusan =D


SESAPA TERMISS TGK KAT TV3 BOLEH TGK KAT SINI :
=D




Saturday, June 18, 2011

MALAYSIANS NEED TOILET EDUCATION

knp eh tajuk ni? emm sbb kebanyakkan toilet awam di Malaysia mempunyai keadaan yang sama..

antara bad habits Malaysians di tandas:

1) MENCANGKUNG DI ATAS TANDAS DUDUK
dah kata nama pon tandas duduk..yang hang pi mencangkung apa pasai? hehe mcm ni, apa kata korang tak yah susahkan diri korang mencangkung tinggi2, gi je toilet cangkung yang da disediakan..and korang pon tak nyusahkan orang yang nak guna tandas duduk tu..kalau tak free2 je toilet seat tu ada tapak kasut, org nak guna pon rasa kotor..betul kan? mana tau ada ibu mengandung atau warga emas yang mencari tandas duduk untuk kemudahan diorang? daaah, kesian kena mencangkung pulak nanti..




notis pon dah banyak......



2) TUBE PAIP DALAM MANGKUK TANDAS
okay, benda ni slalunya terjadi kat tandas cangkung pulak..kalau tandas duduk tube paip atas lantai ok lagi..kalau tandas cangkung, tros masuk mangkuk tandas yang lebih menggelikan tuh..kadang2 tandas tu yang takde pemegang paip..tapi yang ada tu kenapa tak digunakan? tube paip dibiarkan dalam mangkuk tandas yang kita buang bahan buangan kita, pastu kita pegang and gunakan untuk cuci..hmmm???.....



3) TUALA WANITA YANG TIDAK DIBUANG DENGAN KEMAS DAN CARA SEPATUTNYA
kaum wanita paham2 sendiri k =) ada gambar jumpe kat google tapi malu la plak nak letak kan..

4) TISU YANG DIBUANG DALAM MANGKUK TANDAS
akibatnya tandas tak dapat dipam dengan efektif dan menyebabkan tandas bau haruuuuum.............



5) MENINGGALKAN KESAN2 TINJAAN DI LANTAI ATAU MANGKUK TANDAS
ini geli sgt bile masuk toilet nampak kesan2 orang B*R*K..kalau telupe pam tu lagi la..terbaik!!!

so, adakah kite ni pengguna perihatin?? jawab sendiri k ^_^

Monday, June 13, 2011

SUGAR = NYUMMY but FATTENING *sigh* -_-'


SEDAP KAN??!! but BE CAREFULL with your intake!! 


aku 2 minggu ni jaga booth kat Giant Taman Permata, kat area2 Melawati gak ar..so tibe aku dapat 2 bookmark drpd org..bookmark tu bertajuk "Gula GEMUKKAN Anda" and lagi satu "Gula Memudaratkan KESIHATAN" (okay sebijik gila, aku highlight warna merah jugak mcm kat bookmark tu =p ) tgk kat bawah bookmark tu ada tulis Kempen Anti-Gula CAP..amende plak CAP tu kan..aku google rupenye Consumer Association of Penang..tetibe teringat dulu blajar dalam subjek Kemahiran Hidup kan pasal CAP ni -_-'

okay so apa facts yang ada kat situ yang aku nak share?

1) Gula da dikaitkan dgn lebih 60 penyakit

2) 11.6 juta daripada 16 juta org dewasa Malaysia ada penyakit bukan jangkitan(non-communicable disease dlm bahasa mat salleh nye) seperti diabetes, high blood preassure, gigi buruk, sakit jantung dan kanser

3) Malaysia negara tegemuk di Asia. bilangan penduduk mempunyai berat badan berlebihan dan gemuk tertinggi kat Asia iaitu seramai 54% rakyat dewasa. 10 tahun lalu hanya 24.1% je. tahniah! Malaysia boleh! wahai rakyat Malaysia, bantulah diri dan keluarga anda..sape lagi nak jaga kalau tak kite? kesian tau tgk org gemuk2 muka masam je tak larat jalan, tak larat naik tangga..yang muka ceria ok lagi..hehe

4) Malaysia mempunyai bilangan penghidap kencing manis ke-4 tertinggi di Asia. 800,000 pada thn 2007, dan 1.3 juta pada 2010

5)  13,000 pesakit buah pinggang menjalani dialisis dan setiap tahun akan ada 2,500 join name list gagal buah pinggang final stage

6) 6 kes strok berlaku setiap jam di Malaysia

7) Ramai org cuba kurangkan makanan berlemak tapi masih gemuk sbb mereka tidak kurangkan gula!!! anda mendapat bnyk kalori daipada sikit makanan bergula (yang aku blajar kat kelas 3 tea spoon = 60kcal). satu tin minuman ringan = 150kcal tanpa nutrisi, just gula.

8) minum 20 tin minuman ringan sama macam menghasilkan 1 paun lemak. kalau korang tak tau, gula yang berlebihan akan ditukarkan kpd lemak.

9) 1 tin minuman ringan/7-8 sudu teh gula sehari bolah menyebabkan kanak2 60% cenderung jadi gemuk.

last fact aku nak share..

62% wanita Malaysia dan 48% lelaki Malaysia GEMUK!

Malaysian's consume 26 teaspoon of sugar daily and we are the 8th highest sugar user in the world! nak tgk lebih2 atau brapa sudu gula ada dlm makanan kita boleh pegi
http://www.consumer.org.my/index.php/homepage/slideshow/437-sugar 



so sesape nak diet or in diet program silalah watch out sugar intake jugak eh.. sebab die main peranan jugak nampaknye ^_^

Friday, June 3, 2011

10 FANTASTIC RULES OF DIETING.



These are the diet rules that people never tought of !!


RULE 1#
the statement of --->   " DIET STARTS TOMMORROW.... "
tommorrow will be the same statement over and over again for the next few months, few years and then you start to wonder where the hell these kilo's came from!!

RULE 2#
food used as medicinal purpose does not count..
" IM STRESS!!! I NEED CHOCOLATE!! I NEED CHEESE BURGER!! I NEED ICE CREAM!! "

RULE 3#
Food eaten off somebody else's plate does not count..
" Oh no..what a waste..let me finish up your meal.. " *with a pathetic smile*

RULE 4#
Movie related foods do not have additional calories because they are part of the entertainment..it comes in combo = MOVIE + POPCORN n CHIPS n HOTDOGS..
even if they do have additional calories, the calories will be divided equally to everyone as the popcorn is shared with frens *while you're the one holding the popcorn along the movie* so its a low calorie food!

RULE 5#
Foods eaten during festivals are 0 calories.. well, that's what everyone thinks.. and we have cultivated the fact in our mind from small and now you've celebrated like how many years of  HARI RAYA HAJI, HARI RAYA AIDILFIRTI, DEEEPAVALI, CHINESE NEW YEAR, CHRISTMAS, WEDDING CEREMONY, and so on..so we can eat a lot especially the food with butter, oils, santan, cookies, biscuits and cupcakes because it's 0 calories peeps!! the calories doesn't count and does not accumulates in our body!

RULE 6#
" a balanced diet is nasi lemak/ roti canai and teh tarik for breakfast, lunch with fast food, tea time with teh tarik/cendol and goreng pisang/keropok lekor/karipap, dinner with fried rice, supper with double cheese burger which you bought it besides the 7 eleven mart"

RULE 7#
" Diet soda is fine..eat it with a brownie and the calories will cancel out each other "

RULE 8#
drive the car to the nearest fast food restaurant for your breakfast every morning after u jog..

RULE 9#
don't drink a lot of water because it will make you fat..malay people call it as "GEMUK AIR"
drink only when u have to and possibly drink only a bottle of mineral water (500ml/day) or less..the less the better..

RULE 10#
replace your meal with salad/ fruit salad mix with overload of mayonnaise, thousand island and coleslaw dressing..





CONFIRM LAH YOU WILL LOOSE WEIGHT!!       ^_^

Thursday, June 2, 2011

walaupun aku tak tengok bola, Barcelona VS Manchester United

 Bismillah..

baca kepada statement/tajuk aku di atas, yes seriously aku bukan manusia yang minat sports..dari baby sampai ke besar, d only sports aku join, aku minat, aku happy, boleh buat lama is swimming..haha main badminton? HAMPEH.. main bola jaring? OMG DONT MENTION..main ping pong TAK LEPAS..jogging PENING..=p ngada pening sebab panas.. err lagi satu aerobic..but is it considered as sports? ntah la kan..

pastu nak tengok sports kat TV? mmg harapan la kan, sbb da tak minat..ok, so dari Herbalife je la yang aku tau sikit2 pasal sports..tu pon apa yang Herbalife sponsor je lah kan..macam LA Galaxy, Barcelona (baru tau wujudnya Lionel Messi tu), Inter Milan, Ice Hockey team Finland, Townsend Bell(Indycar driver US), Volley ball Japan, Badminton India, Cycling China, Duathlon Philipines, body builder USA etc lah..tu je yang aku ingat kat otak skrg..but Herbalife sponsors more than 100 teams, athletes and events around the globe..even our CEO pon seorg triathlon, bukan nye mcm duduk kat kerusi buat buncit perut..itu yang aku betul2 nmpk dalam Herbalife yang die betul2 tulus nak tolong org, gaya hidup sihat sampai CEO die pon sihat, ada lab, technology sume mantap2, boleh lepas 75 buah negara punya Kementrian Kesihatan, baby pon boleh consume..aku pikir benda2 sume tu sangat power kot!! yela, baby kan kene sangat jaga pemakanan dieorg coz dorang takleh makan macam kita makan kan..so bile baby pon boleh consume, nampak tak betapa SAFE n SIHAT nya Herbalife ni..=) everyone needs nutrition tak kesah la overweight, obese, underweight, baby, warga emas, OKU, sports person, askar, polis, receptionist, nutritionist, dietitian..SEMUA!!!

bebalik kepada tajuk aku atas tu..the latest cite hot pasal sports is...


walaupun dah 5 hari lalu, tapi disebabkan aku tak sempat wat blog, so baru nak wat blog pasal ni..maafkan hamba..

Barcelona adalah team sponsored by Herbalife..walaupun aku tak tgk bola, tak stayup pagi2 tengok TV, tapi aku tau Barcelona menang 3-1 and ada 2 gambar yang buat aku teruja..

eheeeee lambang Herbalife..=)

eheee..minum air dalam sports bottle Herbalife..=)

apa2 pun kemenangan mereka datang dari ALLAH..cuma dorang ada extra dapat nutrition yang secukupnya utk sports performance..=) and i have the same nutrition as they do!! happy!!



Thursday, May 26, 2011

Hari Belia Negara 2011

Hari Belia Negara is tommorrow!!!!!!! sape pegi? aku tgk kat fb dah ramai da yang click attending..gud! hehe support lah event negara kan..sape lagi kalau tak kite sendiri yang support..=)  pastu macam banyak je activity2 best..ada kempen jom sihat (maklumla, skrg kat wayang pon da ada iklan pasal 2 drpd 5 rakyat Malaysia obese,sungguh merisaukan),ada ice carving, ada gig, ada SUPER JUNIOR (yes aku tau ramai minat dorang kan?esp girls..ngehehe),  ada fun park and acrobatics, extreme sports, paintball, auto show, dan lain2..korang datang lah gi tgk sendiri..


tahun ni yang bestnye Herbalife sponsor Hari Belia Negara kita! okay, so aku akan ada kat sana dari jumaat sampai ahad =D aku akan ada kat booth Herbalife..kpd frens yang nak jumpe aku on that day kontek2 lah ye..takut tak jumpe plak kang..ramai org kan..JOM3 pegi Hari Belia Negara!!!











kalau nak detail ada jadual kat zeroplan.blogspot..gmbr ni pon dari blog die..hehe =p



Monday, May 23, 2011

Family Day TPPT at Thistle Port Dickson

20hb-22hb May, weekend lepas, company bonda kerja, TPPT ada buat family day kat Port Dickson..so satu family join lah..abg dtg dr melaka n kakak dtg dr seremban, aku yang tgh cuti plak dtg skali ngan abah n bonda lah..gmbr takdelah bnyk sgt, tp boleh la nak share sikit2..

malam jumaat tu dinner biasa2 je, ada family yang da datang, ada yang belum sampai..so belum ramai org lah..malam Sabtu tu yang grand dinner..theme die "Night of Fantasy"..plg comel budak2 la ramai je yang dress up, pakai red riding hood lah, ninja turtle lah, wonder woman lah, snow white pon ada! kiut jer! org besar tak ramai sgt yang dress up..paling best satu abang ni die pakai pirates of the caribbean punye costume..ala, yang muka sotong berjanggut2 tu..n he won the 1st prize utk lelaki..mmg berbaloi ah die sewa muke sotong tuh..haha

and kat sini lah 1st time bawak arif mandi pool!! =) mula2 masuk air melalak2 la gak..pastu da lama2 die plak syok tepuk2 air percik kat org..hehe

arif : "haiyak!!"

okay, so ni la gambar sikit2 nak share ngan korang..=) 








arif jadi baby tiger malam Night of Fantasy tu..=)



caaayang ayep!



Tuesday, May 17, 2011

Annie & Lionel Messi

Aku rasa ramai org tau yang Herbalife bnyk sponsor athlete..emm kalau tak tau sila pergi ke album Herbalife and Sports kat FB aku ye.. tak pon google je lah,mesti jumpe..

Herbalife sponsor Barcelona jugak tau..yang bestnye, Lionel Messi ni  amik shake utk sports performance sebelum Herbalife sponsor die lagi tau..cool kan??!!  athletes pon amik shake, so terbukti la kan yg shake ni bagus utk kesihatan kan3? takkan athletes nak amik makanan yang melembikkan dorang..ehee...



Korang tau tak yang actually shake ni mengandungi 55 nutrisi dgn calorie yang rendah which is 98kcal/shake?? n Herbalife dpt kelulusan mega dosage which means, takde overdos2 lah..selamat je utk consume..maklumlah, nutrisi..tak mengandungi dadah atau chemicals..so NO PROBLEM!! =)) nak bagi baby? NO PROBLEM! nak bagi ibu mengandung? pon NO PROBLEM! nak bagi nenek atuk atau org stroke atau org cancer, NO PROBLEM lah ^_^

balik kepada cite Annie & Lionel Messi..Annie ni customer setia aku..da la comel! haish..kulit pun halus mulus je lepas consume shake..rambut cantik..ramai org puji die and perasan perubahan die..happy aku sebagai coach die..al kisah Annie ni ske shake perisa dutch chocolate, mcm Lionel Messi, sbb tu entry ni tajuk Annie & Lionel Messi..Annie pon ske main bola n athlete idola die Messi..die berharap Herbalife satu hari nnt akan sponsor die jugak..

korang nak tau ke sape Annie customer aku ni?


serious??


janji takkan ngorat??



die da ada boyfriend k..


nah, tgk lah! =)






Lionel Messi
Annie =)

Monday, May 16, 2011

kulit kene gunting -_-'

Bismillah..

seperti biasa, Zawani Adnan ialah seorang hamba Allah yang sgt clumsy..pada satu pagi, dikala aku tgh bejalan2 pukul 7 pagi bagi flyer Herbalife kat kawasan perumahan, mengexcercisekan kaki bejalan, aku buat satu aksi yang sangat bengap! megakibatkan kulit kaki tersiat..errkk!!

cani cite die, aku tgh jalan2 bagi flyer, pastu main2, mcm kanak2 riang kan perangai, zzrruupp!! tetibe ntah macam mana, kaki tesagat kat jalan tar dengan force yang sgt kuat, lalu kulit tesiat..sengal tak sengal tak??!!!

sakit die, mak aih!! balik umah jerit2 panggil kakak aku yang tgh syok mandi..die pon kuar toilet, tgk kaki aku, tros gi amik gunting bawak kapas and kit2 die, and gunting kulit yang tesagat2 tu supaya senang cuci and kuarkan sume pasir2 yang temasuk dlm kulit..eiiww..aku pon geli..sebab tu takleh jadi dokter kan..btw, kakak aku amik medicine, sbb tu die cool je gunting2 kulit ni..kene perli, "adik, safety kit kat umah ni dah lama tak bukak, sume org da besar, da jarang da jatuh2 ni..ubat pon da takde.." haish..malu2..-_-'

susah sgt die nak gunting kulit aku pon sbb aku dok jerit2..sumpah over gle reaction aku time tu..hahah! yelah,aku ni tak ske la luka2,sakit..=(( lagi2 kakak yang tolong letak ubat, lagi la ngada kan..ehe..bibik yang melihat scene tu pon dah gelak2 tgk aku..=p




emm so skrg letak Herbalife aloe gel je kat luka tu..sakit..=(( NGADA!!!!

Wednesday, May 11, 2011

HERBALIFE EXTRAVAGANZA BANGKOK 2011!!!!!!!!

Alhamdulillah baru je smpi rumah, balik dari Bangkok 2 hari lepas..ni baru sempat nak wat blog..tu pon jap gi nak gi High Tea & Leadership training kat Bangi Golf Resort..speaker die upline aku atas punya atas3!! dari TEXAS..die wat Herbalife dari umur 19thn, now da 39thn! kenapa die pilih jalan hidup die ngan Herbalife? kalau nak tau jom ikot aku..malam ni pon die ada..pukul 8 kat Nutrition Club Bangi..die jadi guest speaker...nak join contact i okay..heheee 012-786 9226 =)



okay,apesal aku gi Bangkok??ada apa?? ada one of the largest Herbalife event of the year!! 
ASIA PACIFIC EXTRAVAGANZA!! =D 
bnyk sgt belajar n seronok sgt!!yela, ada 23,000 manusia kat training tu yang dari all over asian countries..seronok tak? dapat kenal ramai org lagi..ni lah Leadership training paling seronok aku penah attend..Learning event, self development,motivation paling best!! belajar 2 hari dari real millionaires, professors, doctors..perghh!! mmg bebaloi ar beli tiket!!


ni paling best! gmabar atas ni..my first ever medical conference..tak semua boleh masuk ni..org yang dlm medical line je boleh masuk mcm dokter, nurse, biomedical mcm tu lah..time hantar borang nak masuk conference ni punye la berdoa kuat2 dapat masuk conference ni..sbb kite kan student lagi..sume org submit sijil2 kedoktoran, kite plak submit myiium punye page..HAHAHA alhamdulillah dapat gak masuk..belajar dari dokter2 guna journal dorang! pastu dari international doctors yang member WHO Diabetes lah, UCLA chief lah..sume professor lah senang cite..dari Korea, dari India, sume mmg dokter2 yang hebat! bangga Herbalife ada buat conference macam ni..bnyk boleh belajar..=)) jgn lupa, Herbalife pon ada Noble Laureatte winner dalam medical advisory board.. pastu time conference duduk semeja dengan CEO company biotech kat Taiwan..pergh!!huhu


pastu ada general training yang 23,000 org dalam hall! aku ni plak ske dengar music..so Herbalife kan ada DJ, mmg ske betol aku..siap da like page DJ tu..=p DJ pon minum shake Herbalife gituu...ada gmbr die kat FB aku..gi la tgk album tu kalau nak..nak tunjuk sume gmbr kat sini bnyk sgt nnt..hehe 2 hari dgr general training, dgr successful people sharing their stories and bagi motivation kat kite..alhamdulillah!macam2 cerita belajar..kalau nak cite kat sini mmg tak reti, kene gi sendiri n dgr! tapi kalau nak kene tempias2 bahang post Extravaganza tu jom la join jumpe Trey Herron ptg OR malam ni pon boleh..hehe
oh,lupe cite..Herbalife kan ada Herbalfe Family Foundation yang tolong org tua and budak2 tepi jalan, anak yatim sume..yang tsunami kat Jepun haritu pon Herbalife ada bagi bantuan..kat Malaysia pon ada Casa Herbalife(rumah Herbalife)..pastu die tunjuk video dorang amik org tepi jalan, nanges2 aku tgk..pastu ada group budak2 naik pentas, buat show,nari2 lagu ABCD,kiut sgt!..dorang nak cakap tq..terharu..weekend event extravaganza ni dpt kumpul 61,00$ untuk dihulurkan kat rumah2 Casa Herbalife ni..dekat asia, 4,000 
children is feed by Herbalife everyday..happy dapat tolong org kan?=)





pastu hari2 yang lain gi jalan2 sekitar bangkok..dapat pengalaman naik tuk tuk..gi floating market pon best sbb naik boat..jerit2 air masuk dalam mulut..haha! FUN SANGAT! gi night market..etc2..ni yang best pergi event & training Herbalife..tak stress pon tapi seronok sgt! i am very grateful to found Herbalife! =) alhamdulillah..




she's 16 years old n doing Herbalife!! cool betol! =)



jalan2 ngan member mmg best! ^_^