Saturday, June 18, 2011

MALAYSIANS NEED TOILET EDUCATION

knp eh tajuk ni? emm sbb kebanyakkan toilet awam di Malaysia mempunyai keadaan yang sama..

antara bad habits Malaysians di tandas:

1) MENCANGKUNG DI ATAS TANDAS DUDUK
dah kata nama pon tandas duduk..yang hang pi mencangkung apa pasai? hehe mcm ni, apa kata korang tak yah susahkan diri korang mencangkung tinggi2, gi je toilet cangkung yang da disediakan..and korang pon tak nyusahkan orang yang nak guna tandas duduk tu..kalau tak free2 je toilet seat tu ada tapak kasut, org nak guna pon rasa kotor..betul kan? mana tau ada ibu mengandung atau warga emas yang mencari tandas duduk untuk kemudahan diorang? daaah, kesian kena mencangkung pulak nanti..




notis pon dah banyak......



2) TUBE PAIP DALAM MANGKUK TANDAS
okay, benda ni slalunya terjadi kat tandas cangkung pulak..kalau tandas duduk tube paip atas lantai ok lagi..kalau tandas cangkung, tros masuk mangkuk tandas yang lebih menggelikan tuh..kadang2 tandas tu yang takde pemegang paip..tapi yang ada tu kenapa tak digunakan? tube paip dibiarkan dalam mangkuk tandas yang kita buang bahan buangan kita, pastu kita pegang and gunakan untuk cuci..hmmm???.....



3) TUALA WANITA YANG TIDAK DIBUANG DENGAN KEMAS DAN CARA SEPATUTNYA
kaum wanita paham2 sendiri k =) ada gambar jumpe kat google tapi malu la plak nak letak kan..

4) TISU YANG DIBUANG DALAM MANGKUK TANDAS
akibatnya tandas tak dapat dipam dengan efektif dan menyebabkan tandas bau haruuuuum.............



5) MENINGGALKAN KESAN2 TINJAAN DI LANTAI ATAU MANGKUK TANDAS
ini geli sgt bile masuk toilet nampak kesan2 orang B*R*K..kalau telupe pam tu lagi la..terbaik!!!

so, adakah kite ni pengguna perihatin?? jawab sendiri k ^_^

2 comments:

  1. semangat die snap pic jamban nih.haha

    ReplyDelete
  2. hahaha amik kat google je..blambak! =p

    ReplyDelete