Wednesday, April 13, 2011

dari Ariani, ke Watson ke East Coast Mall

ehe! lama nak tulis blog sbb exam kan..nak tulis pon hati ni ckp "ish,study la!!!" so hati tak tenang je,idea pon tak kuar2 nak tulis blog..fine!tahan dulu. yeay! sekarang ni tggl satu paper je ari sabtu nnt, so boleh la spend time kejap nak tulis blog. harini nak cite pasal SEMALAM!

huh! hbs je exam, gi beli food, ramai2 kumpul kat bilik member, kite tgk "2 ALAM" sambil makan..yeay!tp tanak comment pape pasal cite tu..hbs makan tros nampak katil ngan annie(teddy).."owh bestnye katil!!" BOOM! teros lompat pasang alarm pukul 2..nak tido sejam..time tu pukul 1 =p

tgh syok2 tido tibe Zira datang bilik..
zIra: "Zaaa, tido ker......."
aku pon pusing pandang Zira n tanya "kenapa Zira?"
zira: "emmm, jom kite gi Ariani? dah ajak Amal sekali..jom?"
aku: "owhh..boleh3!! pukul berapa?"    (aku kalau part jalan2 ni on je ^_^)
zira: "pukul 2"        (baru pasang alarm ingt nak tido smpi kol 2..-_-' )
aku: "HAH? sekarang dah pukul brp ni?"     (dekat2 1.40 camtu)
zira: "ha'ah, jom la siap2 pastu pegi"      

zuup3! smyg sarung cardigen je tros siap =D

Lokasi 1 : ARIANI

ktorg takde la kaya nak beli tudung Ariani beratus2 smpi due tige ratus tu..harus lah tak..pegi sebab ada SALE! hahaha dalam pamplet cakap buy 1 free 2(of course amik paling murah kan) ..sampai kedai kakak penjual kate buy 1 free 1..sabo jela kan.. dapat la dari harga seratus lbey jadi rm30 je sehelai..lalalala~

Lokasi 2 : WATSON

adala barang sikit2 yang nak dibeli macam eye mo, lotion etc2....

oke, mule plan sampai sini je perjalanan,pastu nak balik UIA teros..tibe dalam kereta amal bersuara

amal: "JOM Sushi King?? sekarang tgh happy hour,dpt 20% off sampai pukul 5.."
aku & Zira: " emm..emm" senyap seketika berfikir
amal: "emm takpelah..lain kali lah lepas2 ni.."
aku & Zira teros : "EEHH!! JOM LA JOM3!!! pasni dah takleh enjoy dah kene study utk exam Catering"

Amal pon bahagia tersenyum lebar.. =D

otw gi ECM tu pon ada singgah 1 kedai makan baru, ape tah nama die, "Madrod" kot?? aku pon tak ingt..baru bukak dekat2 ngan Masjid Negeri..ktorg park n tgk menu makanan..ada menu die letak kat depan kedai..semangat kan? =p

sampai ECM....makan3 dgn bahagianya order..emmm sedap3!!=))
habis makan gi Carrefour, Amal nak beli Mellon Milk Pokka utk buat ngan shake..sedap tau kalau buat shake ngan mellon milk Pokka ni..siapa2 yg nak try resepi baru, silalah ye..^_^
dalam Carrefour je pon aku n Zira dok tawaf2 belek2 barang..tah bile datang syndrom nak window shop dalam Carrefour..Amal yg kehilangan kami, telefon aku n cakap dah siap beli barang,die tunggu kat luar..ktorg due org ni masih happy2 lagi usha barang, tgk calorie makanan sume kat dlam carrefour..senget!

kuar2 je gi FOS...pastu mule la penyakit window shop merebak ke seluruh badan ketiga2 kami..satu 2nd floor tu kitorg tawaf..FOS tu takyah cakap la, kuar masuk kuar masuk 3x! kedai chocolate, kedai CD, kedai baju, sume nak masuk kan...

pas Maghrib, azam masih kuat! jom tawaf ground floor plak! =D
MNG outlet, brand outlet, padini, sume kedai tepi2 tu nak masuk..otw tenampak 1 kedai pastry baru..
"APA TU???!!! KEDAI BARU!!"
terus gi usha..kedai egg tart kot! fav! nama die John King..beli yang tgh offer..rm9.50 utk 6 pcs..
Mule nak beli 6pcs tu ada pilihan2 tertentu je boleh amik,yang harga sama la..contoh, tart chocolate lagi mahal dari yang lain..so tak termasuk dalam offer 6pcs rm9.50 tu..
nak cite sikit pasal tauke..baik gile friendly pandai layan customer! suke aku..memandangkan tart die laku n dah bnyk hbs,die tgk ktorg muke kecewa je, dgn tanya mcm2 pasal tart tu tart ini, sampai topic cholesterol omega 3 sume kuar, die pon ckap
"oke2 mcm ni..i bagi korang pilih je mana2 tart yang tinggal ni 6pcs, pastu nnt kat sana(cashier) i bagi harga rm9.50 jgk" sambil cakap slow2 mcm bebisik takut customer lain dgr..MUAHAHAHA! 

ape lagi, ktorg choose jela,choc pon amik 2..=p n rupe2 nya die bkk kedai egg tart tu ngan gf aka bakal bini die..die kate insyaAllah tak lama lagi..wahh!!best gile!! pastu nak balik tu die wish gudluck utk exam..kiut kan3 abg ni? so korg gi la try kedai egg tart baru nama JOHN KING..baru dibuka Sabtu lepas..=)

pastu sambung jalan pegi Parkson..sebelum tu pon da bnyk pitstop..the face shop la, ladylike la, radioactive, etc2..
smpi kedai nak tutup, ktorg still dlm fitting room..smpi ada pengumuman kedai nak tutup dah..kuar2 fitting room grill dah ditutup separuh da..=p (ala,aku nak masukkan gambar kat entri ni, tp tibe arini takleh detect bluetooth pulak..hmm sorry..=( )

TAPI....walaupon dah nak pukul 10pm, ktorg sempat lagi, lari balik naik atas, gi FOS(time ni grill pon dah ditarik)..pndg je akak cashier, die ckp "kedai da tutup"..
emmm..emmm.. tak sempat ckp pape kakak tu kesian tgk muke ktorg "cepat sikit!"
laju2 amik baju yg bekenan tros bayar..=p tq kak!!


emm seronok3!!! balik tros mandi smyg makan egg tart..pastu nani msg nak dtg bilik aku..lepak borak2 ngan nani plak pastu da pukul 1am..tido je la,dgn pikir, harini je la yg aku boleh pleassure myself,baik tido..esok da hari yg baru,bnyk keje nak buat lagi..

tu je! =)

No comments:

Post a Comment